Vercauteren geeft ook signaal aan Doku: wedstrijdselecties verdien je op training

29 oktober 2019 12:05

Onder Frank Vercauteren is er wel het een en ander veranderd in de wedstrijdselecties van Anderlecht. Alexandru Chipciu zit bijvoorbeeld weer op de bank, al speelde hij nog niet. Jérémy Doku moest plaats ruimen voor hem. Logisch gezien de nieuwe politiek...

De 17-jarige winger behoorde onder Vercauteren nog niet tot de wedstrijdselectie. Twee keer viel hij ernaast, twee keer moest hij met de beloften gaan meespelen. Maandagavond nog in de met 1-3 gewonnen wedstrijd tegen Standard. 

Vercauteren heeft het momenteel meer voor Francis Amuzu, ook al heeft hij de gebreken bij  bij de drie jaar oudere winger ook al gezien. Amuzu heeft problemen met zijn cool voor doel en neemt op volle snelheid veelal de verkeerde beslissing. Maar dat zijn ook zaken waar Doku mee worstelt.

Even belangrijk

Maar Amuzu laat zich op training opmerken, terwijl Doku - toch wel een iets 'specialer' karakter - het soms wat laat hangen. Vercauteren probeert hem te motiveren om een tandje bij te steken.

De nieuwe T1 vindt trainingsdagen quasi even belangrijk als wedstrijddagen. Vraag het maar aan Michel Vlap, onmiskenbaar meer talent dan Edo Kayembe, maar niet dezelfde drive. Kayembe gaat op training door een muur, terwijl sommigen zich wat inhouden. Vercauteren heeft een signaal gegeven in zijn eerste weken: spelen verdien je op training.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.