🎥 Hoe zou het zijn met... Trezeguet: van veelbesproken tot speler van het jaar

29 oktober 2019 10:04

Herinnert u zich deze spelverdeler nog? Op zich zal de naam Mahmoud Hassan niet echt een belletje doen rinkelen, maar Trezeguet daarentegen... Het is alweer van juni 2017 geleden dat de Egyptenaar op de Belgische velden stond. Toen was dat niet zonder slag of stoot.

Momenteel is Trezeguet aan de slag bij het Engelse Aston Villa, dat hem deze zomer inlijfde van het Turkse Kasimpasa. Samen met onder meer Bjorn Engels en Wesley Moraes (beide ex-Club Brugge) staan The Villans vijftiende in de Premier League.

Nog voor hij één competitiewedstrijd had gespeeld bij Anderlecht, lag de toen 20-jarige Egyptenaar al onder vuur. Op een foto die hij had gedeeld op Instagram, had hij de hoofden van de vrouwelijke Anderlechtfans gewist. Hij wisselde onder meer ook een T-shirtopschrift met "Dennis, blijf!" naar "Welcome, Mahmoud Trezeguet". "Wil hij ons respect, wij ook dat van hem", zei de bewuste supporter toen in De Morgen. Hij excuseerde zich achteraf en vertelde dat het nooit zijn bedoeling was om mensen te kwetsen.

In zijn eerste seizoen bij Anderlecht speelde de Egyptenaar slechts 175 minuten mee. Daarin leverde hij één assist. Ondertussen had Anderlecht de rechtsbuiten overgenomen van Al-Ahly voor twee miljoen euro. Het seizoen nadien werd meteen duidelijk dat Trezeguet geen toekomst had bij Paars-wit en werd hij aan Moeskroen uitgeleend. 

Bij Les Hurlus werd hij meteen basisspeler en scoorde hij in totaal zes keer. Het was vooral zijn manier van spelen die opviel. Na het seizoen keerde hij terug naar Brussel, maar werd hij opnieuw uitgeleend. Dit keer aan het Turkse Kasimpasa. Daar brak hij echt door. In 2018 werd Mahmoud Hassan verkozen tot beste speler in Turkije. Hij scoorde dertien keeren gaf zeven assists in 31 matchen. 

In de zomer van 2019 tekende hij een contract bij Aston Villa. De club uit Birmingham betaalde zo'n tien miljoen euro voor Trezeguet. Na tien wedstrijden heeft hij zijn stempel nog niet kunnen drukken bij Villa. De 25-jarige flankspeler is meestal basisspeler, maar ontving ondertussen al één rode kaart en kende een periode als bankzitter. Tegen Manchester City deed hij opnieuw 90 minuten mee. 

Bij de supporters kent hij zowel voor- als tegenstanders. Enkelingen noemen hem "Meest teleurstellende speler tot nu", terwijl er fans zijn die zeggen dat ze hem tijd moeten gunnen om zich aan te passen.

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Anderlecht \\ Aston Villa \\ Moeskroen \\ Egypte O20
 
 
 
Reacties.