Michel Preud'homme spreekt zich uit over titeljacht: "Meer druk omdat ze kampioen moeten worden"


Foto: © photonews 29 oktober 2019 21:30

Standard heeft al laten zien dat het een outsider is voor de titel en dat er met hen rekening moet worden gehouden door leider Club Burgge. 

De frustratie liep van de Brugse gezichten na het einde van de wedstrijd tegen Standard. Volgens hen kwam Standard enkel maar om te verdedigen. "Dat was het niet alleen", zei Michel Preud'homme op de persconferentie van dinsdag. "We hadden Club uit verband kunnen spelen, maar we lieten de kans op de 0-2 liggen. En dat was in meerdere fases zo."

De coach van de Rouches is ook tevreden over de houding van zijn team. "Er is quasi niet over gesproken, maar op het einde van de wedstrijd hebben we er nog alles gedaan om te winnen. In het verleden waren we in de verdediging te broos en daar willen we op vooruit gaan."

"Waarom wij niet?"

"Mijn spelers gingen niet van Vanaken of Vormer weg om hen hun plezier te gunnen", gingen Preud'homme verder. "Zij kwamen op onze helft voetballen en wij hebben ze goed opgevangen. Ze deden hetzelfde toen wij in de aanval waren. En dat is niet meer dan normaal. Genk zette vorig seizoen soms negen spelers voor hun rechthoel. Anderlecht deed dat evengoed tegen ons. Waarom zouden wij het niet mogen?"

Club Brugge is het nieuwe Anderlecht geworden

Preud'homme wilde niets negatief kwijt over zijn oude assistent, die vooral negatief was op over het spel van Standard. "Philippe is mijn vriend. Maar misschien ligt er bij hem een grote druk omdat hij met deze groep kampioen mòèt worden. Misschien was hij nerveus na de 0-5 en omdat hij dan een Standard zag dat het zijn team lastig maakte."

Favoriet

De coach is er wel van overtuigd dat Club Brugge de favoriet voor de titel is. "Club Brugge is het nieuwe Anderlecht geworden. Ze zijn de kapitaalkrachtigste, de sterkste en best gestructureerde club. Standard en andere club willen het hen moeilijk proberen maken. We zullen zien of ze lang zullen standhouden."

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Standard
 
 
 
Reacties.