Moordende kritiek vanwege onze Noorderburen op BeNeLiga: "Zelfs in hun eigen land kunnen ze het niet goed regelen"

29 oktober 2019 18:35

Om de zoveel jaar, of maanden, wordt het thema 'BeNeLiga'in ons land van onder het stof gehaald. Belgische clubvoorzitters lijken er iets in te zien, maar dat enthousiasme is bij onze Noorderburen minder aanwezig.

"Volgens mij zal het nooit gebeuren", stak NOS-journalist Jeroen Elshoff van wal in de NOS Voetbalpodcast. Een van zijn argumenten was de affaire 'Propere Handen', die nog steeds nazindert in ons land. "Ze kunnen het zelfs in hun eigen land niet een beetje goed regelen. Om maar te zwijgen over de stadions die op instorten staan", klonk het een beetje neerbuigend.

Misselijkmakend

Commentator Frank Snoeks ziet het nut er niet van in. "Ik zie liever Heerenveen - Groningen dan bijvoorbeeld Heerenveen - Standard. Onze competitie is mooi zoals ze nu is", oordeelde hij.

"Ik word niet alleen moe van het thema, maar ik word er ook misselijk van. Alleen de Nederlandse ploegen die over twee jaar nog op kunstgras spelen mogen wat mij betreft in België spelen", besloot Elshoff. 

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Nederlandse Eredivisie \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ Feyenoord \\ PSV \\ Ajax \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ SK Beveren
 
 
Reacties.