Vormer zit aan tien assists na twaalf matchen: "Vanaken zei me: "bij jou schieten ze wel binnen'"

30 oktober 2019 23:12

Op zijn eerste goal is het nog steeds wachten, maar Ruud Vormer laat iedereen rond zich wel scoren. De Nederlandse kapitein legde er weer twee panklaar voor zijn spitsen. En dat hadden er zelfs nog meer kunnen zijn.

Club Brugge was sterk tegen Zulte Waregem. Ze hadden er een stuk of 5-6 kunnen maken, maar de spitsen faalden. "Terechte zege hé", haalde Vormer de schouders op. "Maar ja, er hadden er een paar meer binnen mogen zijn. Hans (Vanaken) zei het me achteraf: 'bij jou schieten ze ze wel binnen'. Hans heeft enkele heerlijke passes gegeven, die hadden ze moeten afwerken. Gelukkig kan ik ze er ook wel leggen", zei hij met een knipoog.

"Het had gespeeld moeten zijn bij de rust. Op het einde kon het zelfs nog 1-1 worden. Dat we met vuur speelden? Dat gevoel had ik zelf wel niet. We hadden controle, maar bij 0-1 bleef het opletten. Het had de eerste helft al klaar moeten zijn. Ik vind het vreemd, want op training vliegen ze vlotjes binnen."

Maar intussen blijft hij de assists maar opstapelen. "Ik heb er ook twee gegeven in de Europese kwalificaties. Nu dat goaltje nog, maar ik ben heel blij met die 12 assists. En dat we zes uitwedstrijden wonnen. Het is ooit anders geweest met ons."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.