Waasland-Beveren trekt vanavond met een derde minder supporters naar Standard: "Afschaffing is een goede zaak"

30 oktober 2019 12:17

Woensdagavond trekt Waasland-Beveren richting Luik. De Waaslanders leggen dan de op één na verste verplaatsing af van de speeldag en zien maar liefst een derde minder supporters meegaan.

"Het is geen verrassing als ik u zeg dat er dertig procent minder mensen meegaan dan anders naar Standard", vertelt Davy Van Dorsselaere, voorzitter van de supportersfederatie van Waasland-Beveren. "De trouwe supporters zijn altijd aanwezig, maar ik snap dat voor veel mensen het moeilijk is met het werk. De vakantie tempert dat nu wel ietwat. Een rit naar Luik duurt -zonder file weliswaar- rond de twee uur. Maar met de Antwerpse Ring kan dat wel uitlopen."

Verlieslatend

Vindt de voorzitter van de Beverse supportersfederatie het dan compleet geen goede zaak? "Uiteraard heb ik liever geen voetbal door de week. Dat is beslist tussen de rechtenhouders en degene die de kalender opstelt. Financieel heeft dat natuurlijk een impact. Supportersclubs leggen bussen in zodat mensen naar niets meer moeten zien. Dan hebben ze ook geanticipeerd op een optioneel verlies als je te weinig mensen hebt."

Geen midweek-voetbal meer

Vanaf volgend seizoen is er geen voetbal meer tijdens de week. Dat vindt Van Dorsselaer een goede zaak. "Het is goed dat de midweek-speeldag wordt afgeschaft. Niet enkel op verplaatsing, maar thuis merkte je ook dat er minder supporters kwamen. Het is jammer, maar ik hoop dat het weer de goede kant opgaat."

Dante Bellon

Jupiler Pro League \\ Standard \\ SK Beveren
 
 
Reacties.