De metamorfose van OHL: op een jaar tijd van degradatiekandidaat tot topfavoriet voor de eerste periode

31 oktober 2019 12:58

"Alles is mogelijk in 1B." We hebben het zinnetje al zo vaak gehoord, maar in het geval van Oud-Heverlee Leuven het voorbije anderhalf jaar klopt het wel.

"Alles is mogelijk in 1B". Dat kan verwijzen naar het OHL van begin vorig seizoen. Met Nigel Pearson had de club een trainer met ervaring in de Premier League aan het sportieve roer en werd er over promotie gesproken. Na een degelijk competitiestart (5 op 9) viel die droom al snel in het water.

Na 12 speeldagen in de eerste periode -zo ver zijn we in de huidige jaar gang ook- hadden de Vlaams-Brabanders 9 punten verzameld. Dat werden er nog 15 na afsluiten van de eerste periode. Alleen Roeselare en Tubize deden slechter. Maar wie wil promoveren, kan zijn pijlen nog altijd op de tweede periode richten. Die verliep nog slechter met 14 op 42.

Bijna periodekampioen

OHL moest aan de bak in de play-offs om degradatie te vermijden en dat lukte ook relatief eenvoudig met Vincent Euvrard en Frank Vercauteren als sportieve bazen.

"Alles is mogelijk in 1B", want OHL, dat vorig jaar 9 punten had na 12 speeldagen, telt er nu 25. Het heeft met nog twee speeldagen te gaan de beste papieren in handen om de eerste periode als leider af te sluiten. Het moest daarvoor geen volledig nieuwe ploeg kopen en kende een flinke tegenslag in het midden van het seizoen met het vertrek van Vercauteren naar Anderlecht.

Maar OHL rechtte de rug en heeft nu nog twee moeilijke opdrachten -Union thuis en Virton op verplaatsing- voor de boeg om zich als eerste te plaatsen voor de promotiefinale op het einde van dit seizoen. Wie had dat een jaar geleden verwacht?

1e klasse B \\ OH Leuven
 
 
 
Reacties.