Diagne met fenomenale statistieken voor weinige speeltijd: Clement legt uit waarom hij nog niet meer speelde

31 oktober 2019 07:57

Veel kansen gemist, maar Philippe Clement was blij met wat hij zag tegen Zulte Waregem. Zijn ploeg stond defensief goed en twee van zijn spitsen scoorden. En och, al die gemiste kansen? "Fouten worden er altijd gemaakt."

Clement kon vooraf niet genoeg benadrukken hoe gevaarlijk Zulte Waregem wel voor de dag kon komen. Hij was dan ook blij dat zijn spelers geluisterd hadden. "De tegenstander heeft heel veel kwaliteiten, plus hun ervaring. Daarom ben ik heel tevreden over wat mijn spelers lieten zien. Ze hebben al hun taken goed uitgevoerd."

Clement liet nogmaals zien wat een ruime kern hij wel niet heeft. De hele voorlinie wisselde hij gedurende de tweede helft. Mbaye Diagne scoorde daarbij zijn vierde goal in zes wedstrijden waarin hij speeltijd kreeg. Tijd voor een basisplaats? 

Fysiek

"Dat Diagne nog niet meer speelde, heeft te maken met zijn fysiek. Hij is met geen goede conditie toegekomen. Hij wordt steeds beter en hoe beter hij wordt op training, hoe meer minuten hij kan pakken. Het is op training dat je je moet tonen. Daar wordt de plek om te spelen afgedwongen."

Een duidelijke hint naar nog meer spelers. En hij had er nog één: "Als ik zie dat er concentratieverlies begint te komen, zullen er kansen voor anderen komen. We zitten net voorbij een kwart van de competitie. Het kampioenschap is een marathon, geen sprint."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.