De indrukwekkende cijfers van Club Brugge, voor en tijdens het seizoen: ongezien in België

01 november 2019 19:37

Francky Dury maakte woensdagavond de kampioen 2019-2020 bekend. Na 12 gespeelde wedstrijden ziet hij niemand "de machine" Club Brugge ontwrichten. In ieder geval bevestigen de voorlopige cijfers de ietwat voorbarige conclusie.

29

Zoveel doelpunten scoorde Club in 12 wedstrijden. Het meeste van alle eersteklassers. Opvallend is dat de voorlinie van Club allemaal in het scoringsproces betrokken wordt. Vanaken en Okereke zitten aan 6, Diatta en Diagne aan 4, Dennis aan 3... Dat zijn er al 23 van het totaal. Openda, Tau en Schrijvers scoorden er ook nog eentje. 

4

Het aantal geïncasseerde doelpunten. Ongelooflijk eigenlijk. Dat is 1 wedstrijd op de drie een doelpunt binnenkrijgen. Simon Mignolet is met 7 clean sheets dan uiteraard ook de koning. De verdediging staat stevig, maar in doel staat er een echte klasbak. Amper te passeren eigenlijk. 

10

Het aantal assists dat Ruud Vomer al gaf. De Nederlander heeft de gave van in één tijd een bal in de loop van een ploegmaat te spelen. Hij neemt quasi ook alle stilstaande fases voor zijn rekening. Zijn corners en vrije trappen zijn van zeldzame accuratie. Weinigen in de JPL die ze even goed geven. 

1.080

Elke minuut gespeeld! Philippe Clement roteert misschien wel, maar niet met zijn spelverdeler. Vanaken speelt altijd en overal. Zijn inzicht en spelintelligentie kan Clement niet missen. Die van Vormer (1.023 minuten) ook niet trouwens, maar hij mocht wel al twee keer voortijdig gaan rusten. 

1

Eén rode kaart kreeg Club dit seizoen. Die twijfelachtige eer viel Lois Openda te beurt in de wedstrijd tegen STVV.

25 

Zoveel spelers kregen al minuten in de competitie. Jongens als Dion Cools en Jelle Vossen komen wel nog niet aan 100 minuten dit seizoen. Ook Siebe Schrijvers zag zijn minutentotaal fors dalen dit seizoen. 

89

89 miljoen, zoveel kost de duurste basisopstelling van Club. Die ziet er sterk uit als de sterkste opstelling van Philippe Clement, enkel Schrijvers is met zijn 7,5 miljoen marktwaarde het buitenbeentje. Voor de rest? Mignolet, Mata, Mechele, Deli, Ricca, Vanaken, Vormer, Schrijvers, Okereke, Dennis, Diatta.

30

Zoveel miljoen gaf Club Brugge deze zomer uit om deze kern samen te stellen. Een record voor de Belgische competitie.
 

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.