OHL komt met verklaring voor problemen met verlichting en over de eventuele gevolgen

01 november 2019 23:23

Wat een ontwikkeling met het einde van de eerste periode in zicht in 1B: de topper OHL - Union moest gestaakt worden wegens aanhoudende problemen met de verlichting. De grote vraag is: gaat dit voor de groene tafel een forfaitscore worden? OHL heeft alvast een verklaring afgelegd.

"Zoals iedereen heeft kunnen zien, waren er problemen met de lichtinstallatie in het stadion. We zijn nu hard bezig om te zoeken naar de oorzaak van het probleem", zegt Filip Van Doorslaer, Chief Commercial Officer bij OHL. "Deze ochtend is de streek rond de Kardinaal Mercierlaan (waar het stadion ligt) getroffen door een zware stroompanne. Het is volgens ons quasi zeker dat daar de oorzaak ligt. We gaan dat nog verder uitzoeken."

Eerste keer in jaren

OHL hoopt op die manier nog aan een 0-5 te ontsnappen. "We gaan ervan uit dat het probleem dus van buiten het stadion komt. Het is de eerste keer in jaren dat er problemen zijn met de lichtinstallatie bij OH Leuven. We laten de specialisten wel hun werk doen. De bal ligt nu in het kamp van de voetbalbond. Waarschijnlijk zal dit voorkomen in de Geschillencommissie." 

Bestond er enige kans dat de wedstrijd uitgespeeld kon worden? "Zelfs met de uitgevallen lichten voldeden we aan de minimumvereisten voor de Proximus League. Als een wedstrijd voor een totale tijd van dertig minuten stilgelegd wordt, kan de scheidsrechter wel beslissen de wedstrijd te staken. Het is aan de scheidsrechter om daar dan over te oordelen."

1e klasse B \\ OH Leuven \\ Union SG
 
 
 
Reacties.