Anthuenis over Anderlecht: "Titel wordt moeilijk, alles daaronder is haalbaar"

02 november 2019 11:11

Na het gelijkspel tegen AA Gent bedraagt het verschil tussen Anderlecht en plaats zes zeven punten. Ex-coach Aimé Anthuenis gelooft echter dat Anderlecht play-off 1 nog haalt.

“Anderlecht speelde lang goéd tegen Gent”, vertelde Anthuenis aan Het Laatste Nieuws. “Ze hebben tot in de slotfase kunnen camoufleren dat de gemiddelde leeftijd zo laag lag. Voetbaltechnisch was het prima.”

“Er moeten bovendien nog een hoop sterkhouders terugkomen. Je kan niet naast de afwezigen kijken. Chadli wordt gemist. Trebel is weer out. Kompany, Nasri... Dat is heel veel ervaring die niet kan vervangen worden.”

“Als die geblesseerden terug zijn en er misschien nog één of twee versterkingen gehaald kunnen worden in de winterstop, dan zie ik het wel goedkomen voor Anderlecht."

"Er zijn voldoende voorbeelden van ploegen die in de laatste rechte lijn teruggekomen zijn om in play-off 1 te belanden. Ik denk echt dat ze in de top zes zullen eindigen. Standard, Genk, KV Mechelen: die zijn toch echt niet veel sterker dan Anderlecht? Alleen de titel wordt moeilijk. Maar alles wat daaronder ligt, is haalbaar."
 

Simon Wauters

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.