Depoitre voelt zich terug in zijn sas in België en Gent: "En ja, daarvoor heb ik financieel wat ingeboet"


Foto: © photonews 02 november 2019 15:22

KAA Gent realiseerde afgelopen zomer een kleine stunt door Laurent Depoitre terug naar België te halen. De spits vindt in de Arteveldestad het voetbalplezier terug en dat reflecteert zich in zijn prestaties op de groene mat.

Tegen STVV liet de boomlange spits nog een wenkende kans liggen, maar 'Lolo' is toch al goed voor negen goals in alle competities samen voor de Gentenaars. Depoitre voelt zich dan ook in zijn sas bij de club waar hij zijn grote doorbraak kende. 

Vertrouwen

"Ik heb in het buitenland nooit het gevoel gevonden dat ik bij AA Gent had", zegt hij bij Het Nieuwsblad. "Een gevoel van plezier op het veld, van regelmatig spelen, van vertrouwen ook. Van fans, van staf, van anderen. Dat miste ik echt."

Van mijn trainers in het buitenland heb ik ook niet meteen meer dingen geleerd dan van Vanderbiest (bij KV Oostende, red.) of Van­haezebrouck (bij AA Gent, red.). Terugkeren was dus gewoon de juiste keuze."

Opties in overvloed

Nochtans had de spits opties te over: "Het heeft geen nut om andere geïnteresseerde clubs bij naam te noemen. Er waren ook opties in The Championship en exotische landen, maar ik wou me gewoon weer goed voelen. Dicht bij huis. En ja, daarvoor heb ik ook financieel wat ingeboet. Zeker ten opzichte van wat ik kreeg in de Premier ­League."

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Standard
 
 
 
Reacties.