Moussa Dembele zet deur op een kier voor de Rode Duivels

02 november 2019 12:02

Moussa Dembele speelt intussen al een maand of tien voor het Chinese Guangzhou R&F. Op de clubsite had hij het over het niveau in China én een mogelijke terugkeer bij de Rode Duivels.

“In Europa denkt men misschien dat het Chinese voetbal niet veel voorstelt, maar ik ben het daar niet mee eens”, aldus de middenvelder.

 “Het niveau mag er best zijn. Natuurlijk is het Chinese voetbal nog in volle ontwikkeling en zijn er altijd dingen die beter kunnen. Maar ik geloof erin dat de Chinese competitie zich nog verder zal ontwikkelen. Op termijn kan de Super League volgens mij de strijd aangaan met veel Europese competities.”

Dembele speelde in totaal 82 keer voor de Rode Duivels. Zijn laatste interland dateert van september vorig jaar. Is een terugkeer nog aan de orde?

“Mijn familie leeft nu in Guangzhou en België is ver weg. Op dit moment wil ik mij focussen op de Super League. Maar misschien ga ik in de nabije toekomst nog eens rond de tafel zitten met Roberto Martínez. Dan kunnen we nog altijd zien of een terugkeer tot de mogelijkheden behoort.”

België \\ Guangzhou R&F
 
 
 
Reacties.