Beerschot ziet Oostenrijker nu eens uitblinken in andere rol: "Het is niet nieuw voor mij"

02 november 2019 23:29

Raphael Holzhauser heeft zich nog eens een uitblinkersrol toegeëigend bij Beerschot. Sinds zijn aankomst op het Kiel waren zijn kwaliteiten wel meteen zichtbaar: met zijn uitmuntende techniek kan hij de bal neerleggen waar hij wil. Als verdediger lijkt dat nog beter uit te draaien.

Holzhauser speelde tot dusver steeds op het middenveld bij de Mannekes, maar werd tegen Roeselare achteraan geposteerd in een 3-5-2. "Hernan Losada had met mij gepraat. Als je op de 'zes' speelt, is het bijna hetzelfde. Ik heb dat in Oostenrijk ook al gedaan. Als je centraal in de verdediging staat, moet je veel coachen en mag je niet te veel risico nemen."

Geslaagd experiment

Het had alleszins veel weg van een geslaagd experiment. "Ik weet niet of het beter is of niet dat ik achteraan speel. Het is niet nieuw voor mij. Ik ken de automatismen." Daarnaast kon hij ook nog eens twee assists leveren. De eerste was een pass over vele tientallen meters. "Vanop het middenveld kan je geen pass trappen over vijftig meter, dan is de bal buiten", lacht Holzhauser.

Een complimentje voor de doelpuntenmaker bij die fase kon er wel vanaf. "Het was ook een goede loopbeweging van Réda Halaimia." Dan was er ook nog die tweede assist van Holzhauser, met een vrije trap vanop de flank. "Ik ben blij dat we eens gescoord hebben op stilstaande fase."

Bijna olympisch doelpunt

Het was niet het laatste mometn waarmee hij opviel. Bijna had hij een olympisch doelpunt beet. "Ik denk dat de verdediger verrast was dat hij de bal moest weghalen." En de wedstrijd in het algemeen, wat was daar het gevoel over? "We hebben een goede job gedaan. We moesten de wedstrijd wel al vroeger hebben afgemaakt."

1e klasse B \\ Roeselare \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.