Vercauteren weer mild voor zijn ploeg: "De negativisten zullen zeggen dat we ontsnapt zijn"


Foto: © photonews 03 november 2019 17:35

Drie punten binnen en daarmee is alles gezegd voor Anderlecht. Die tweede helft trok op niet veel, maar Franky Vercauteren was toch heel mild voor zijn jongens. "Ja, er is nog veel werk, maar in die eerste 20 minuten speelden we wel bijna perfect."

Vercauteren gaat geen fabeltjes vertellen. Na de analyse van Bernd Storck nam hij zelf het woord in het Engels om er commentaar op te geven. "Mijn collega heeft gelijk. Er stond een betere organisatie de laatste weken. Ze spelen met meer vertrouwen. Het enige waar ik het niet mee eens ben, is dat ze gekomen zijn om de drie punten te pakken."

Waarmee Vercauteren wou zeggen dat ze wel heel behoudend begonnen. "Maar onze eerste 15-20 minuten waren bijna pefect: kansen, druk en niks weggegeven. Daarna sloop er twijfel in ons spel. Of was het gebrek aan frisheid? In ieder geval konden we dat tempo niet aanhouden. Nu zullen de negativisten natuurlijk zeggen dat we ontsnapt zijn", aldus Vercauteren.

Maar het resultaat is er en ineens staat Anderlecht weer op vier punten van de top zes. "Maar daar kijk ik niet naar. Ik kijk gewoon naar de manier waarop we daar kunnen geraken. Wat moeten we doen om het spel op dat niveau te krijgen? Of ons niveau goed genoeg is voor play-off 1? Waarom niet? Als je die eerste 20 minuten bekijkt..."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Cercle Brugge
 
 
 
Reacties.