Sterk KV Mechelen komt niet verder dan 2-2 tegen Chaleroi

03 november 2019 21:52

KV Mechelen en Charleroi hebben zondagavond 2-2 gelijkgespeeld. De thuisploeg was baas, maar botste op een efficiënt Charleroi

KV Mechelen nam de wedstrijd meteen in handen, maar na tien minuten opende Rezaei de score. 0-1. Lang stond die voorsprong niet op het bord. Vijf minuten later maakte Kaya al gelijk met een knap schot. Kaya speelde vandaag zijn vierhonderdste profwedstrijd. Het was zijn 36e doelpunt.

Op het half uur nam Núrio na een hoekschop een afvallende bal heerlijk op de slof. 1-2. Niet helemaal verdiend op dat moment, wél wondermooi.

Maar opnieuw volgde de reactie van de thuisploeg al snel. Storm zette na 38 minuten een strafschop om. 2-2. Diandy beging de strafschopovertreding op van Cleemput.

Maar wie dacht dat dat het dieptepunt van de wedstrijd zou worden voor de middenvelder van Charleroi, kwam bedrogen uit. Een paar minuten later ging hij zonder contact tegen de grond.

Charleroi zou de ervaren pion wel eens een hele tijd kwijt kunnen zijn. (lees hier) 2-2 was ook de ruststand.

De tweede helft had veel minder om het lijf. Na een minuut of tien beging Dessoleil een overtreding op Van Damme: strafschop nummer twee voor Malinwa. Deze keer miste Storm echter van op elf meter.

Na het uur zakte de thuisploeg wat weg. Te veel verbruikt, wellicht. Charleroi kwam beter in de wedstrijd, maar scoren lukte ook hen niet meer.