Uitblinker Bossut doet zichzelf iets te weinig eer aan na de zege op Waasland-Beveren: "Overwinning van heel de ploeg"

03 november 2019 12:10

Zulte Waregem scoorde zaterdagavond een keertje meer dan Waasland, maar daar hoeft het niet alleen doelpuntenmakers Bjordal en Larin dankbaar voor te zijn. Ook Sammy Bossut droeg met enkele cruciale saves meer dan zijn steentje bij aan de driepunter.

In de eerste helft stond Sammy Bossut al een tweetal keer pal en in de tweede helft voegde hij daar nog een aantal cruciale saves aan toe. "Ik zit in een goede flow en probeer de ploeg op die manier te helpen. Maar zonder een goede verdediging voor me kan ik ook weinig beginnen", deed de doelman van Essevee zichzelf iets te weinig eer aan. "Het was een overwinning van heel de ploeg."

Perfect wedstrijdverloop

Zijn save op een afgeweken voorzet, waarbij hij al even op het verkeerde been stond, was zeer spectaculair en broodnodig. "Kijk, ik ben nog behoorlijk lenig op mijn leeftijd" lachte de 34-jarige keeper. "'Oei, die bal gaat toch zo niet binnen vliegen zeker', was ik bang. Ik moest me nog reppen om de bal uit mijn doel te slaan en gelukkig is me dat gelukt."

Met die save hield Bossut de 1-1 op het bord en "een minuutje later scoorden wij na een vrijschop. De wedstrijd had niet beter kunnen verlopen voor ons."

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem \\ SK Beveren
 
 
Reacties.