Voormalige kampioenenmaker laat zich uit over Genkse zomermercato: "Je haalt niet meteen vervangers voor Trossard en co"

03 november 2019 07:30

Met pieken en dalen, zo kunnen we tot nu toe het seizoen van Racing Genk het best omschrijven. Er was die prima prestatie thuis tegen Napoli in de Champions League en het gelijkspel in Club, maar de algemene balans helt toch lichtjes naar het negatieve.

Het voetbal van Genk is net niet goed genoeg. Het vertrek van sleutelspelers als Leandro Trossard en Ruslan Malinovski is daar niet vreemd aan. Nochtans probeerden de Limburgers te anticiperen door stevig de geldbeugel open te trekken op de transfermarkt afgelopen zomer.

Ze mikten daarbij vooral op jong geweld. Sef Vergoossen, kampioen met Genk in 2002, gaat in een interview bij Sporza dieper in op de problematiek omtrent die bewuste filosofie. 

Filosofie

"Genk probeert altijd jonge jongens aan te trekken, die ze dan naar een hoger niveau willen tillen", Hoe sta je als club in het leven en wat is je beleid? Ze halen jongeren, maar die hebben nu eenmaal tijd nodig om op dat niveau te komen."

"Je haalt niet meteen vervangers voor Trossard en co. Als je spelers van zo'n niveau kunt terugkopen, dan had je hen ook kunnen houden. Want dan praat je over veel geld en dat zit er niet in."

Lange termijndenken

"Ze bewandelen de piste van jonge spelers en dat doen ze al jaren. Dat gaat ook al jaren goed, met de wetenschap dat je na zo'n seizoen een stapje moet terugzetten. Maar ik zie het absoluut goedkomen met dit Genk."

Clint Vens

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Eupen
 
 
Reacties.