Heeft het laatste uur geslagen voor Bölöni? "We zijn er kort bij" & "Discipline is toch wel het belangrijkste probleem"

04 november 2019 19:30

Ondanks de forse versterkingen die RAFC er vorige zomer ging bijhalen moet de ploeg met stamnummer 1 zich tevreden stellen met een 7e plaats. De kritiek aan het adres van trainer Bölöni begint steeds luider te klinken. Is de situatie nog houdbaar, we legden het voor aan clubicoon Cisse Severeyns.

Het gemor bij de fans begint steeds luider te klinken en de resultaten vallen onder de noemer 'teleurstellend'. Denk je dat het laatste uur van de Roemeen bij Antwerp geslagen heeft?

Cisse Severeyns: "Met een trainerswissel zijn alle problemen natuurlijk niet meteen van de baan. Daarnaast heeft Bölöni de voorbije twee seizoenen toch wat krediet verzameld, onder meer door play-off 1 te halen. Dit seizoen bracht hij het team bijna in Europa, maar dat lukte door de stommiteiten van twee anderen (de rode kaarten van Lamkel Zé en Mbokani tegen AZ, nvdr.) net niet."

Je lost inderdaad niet alles op met een trainerswissel, maar waar loopt het dan mis onder Bölöni?

Severeyns: "Ik denk dat we het dan toch over de discipline in de kleedkamer moeten hebben. Er is de laatste tijd veel gebeurd: Lamkel Zé die in het begin van het seizoen niet kwam opdagen, de domme rode kaarten in Europa, het opstootje tussen Bolat en Zé, het akkefietje met de strafschop, ...

Defour moest gaan bemiddelen toen Refaelov en Mbokani een strafschop wilden nemen.

Ik denk ook dat er enkele spelers zijn die met veel kunnen wegkomen en anderen die niks mogen. Denk maar aan Refaelov die naar de bank verhuisde na het strafschopincident en Mbokani die gewoon mocht blijven staan. Ik zeg niet dat een andere coach die discipline weer meteen kan terugbrengen, maar het zorgt wel voor een mentale klik, ook bij de spelers die veel mogen."

Er is natuurlijk ook het torenhoge verwachtingspatroon. Antwerp is nog maar aan zijn derde jaar in eerste klasse bezig.

Severeyns: "Waarom zou men niet veel mogen verwachten? Kijk naar wat er is ingekocht. We spreken wel over gewezen Rode Duivels Defour en Mirallas, maar evengoed over Refaelov, Mbokani, Lamkel Zé en spelers zoals De Laet en Hoedt met toch wel wat ervaring in de Premier League op hun teller. Er is genoeg kwaliteit in de rangen."

Maar voor veel van de transfers was het wachten tot aan het einde van de mercato.

Severeyns: "Ook daarvoor was er veel kwaliteit voorhanden en van die nieuwkomers, neem nu Mirallas, zijn er enkelen naar hun beste vorm aan het groeien. Bovendien is Antwerp in vergelijking met andere ploegen die PO 1 ambiëren nu ook iets frisser, door de Europese uitschakeling. Nu gaan ze het nog moeilijk hebben om de top-6 te halen, terwijl ik en met mij vele anderen dat toch niet hadden zien aankomen."

We sluiten af met de eerste vraag: zijn de dagen van Bölöni geteld bij Antwerp?

Severeyns: "Ik denk dat we er toch kort bij zitten. Enkele weken geleden zei Paul Gheysens nog dat hij Bölöni steunde, maar nu hoor ik dat zijn lot in de handen van D'Onofrio ligt. Bölöni heeft natuurlijk wel het geluk dat hij gehaald is door D'Onofrio. Daarnaast is het ook geen goede timing om vlak voor de match tegen Club Brugge met een nieuwe trainer op de proppen te komen."

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Antwerp
 
 
Reacties.