De maat van deze Lokerse supportersclub is vol: "We horen te veel excuses" & "Ons geduld is op"


Foto: © photonews 05 november 2019 15:26

Met nog maar een wedstrijd te gaan in de eerste periode speelde Lokeren tot dusver nauwelijks een rol van betekenis. Als het slecht gaat bij een club wordt er vaak met de vinger naar de trainer gewezen. Is dat ook zo bij de Waaslanders. Wij legden ons oor te luister bij supportersclub 't Kapelleken.

Wat is het algemene beeld van de supporters over trainer Glen De Boeck? Heeft hij nog krediet?

't Kapelleken: "Het gevoel bij de supporters is  vrij duidelijk, namelijk dat het geduld op is. Veel fans storen zich aan de analyses van De Boeck na een verloren wedstrijd. Vaak zijn er veel excuses te horen, terwijl mensen zien dat het gewoon niet goed was."

Ziet het bestuur het ook zo? Denken jullie dat de trainer op korte termijn geslachtofferd wordt?

't Kapelleken: "De Boeck heeft bij het nieuwe bestuur, gezien zijn rol bij de overname en zijn band met Louis De Vries, wellicht meer krediet. Een ontslag lijkt niet voor meteen, maar voor de supporters is de maat stilaan vol."

Valt alles aan te wrijven aan de trainer? Heeft het ook niet te maken met het transferbeleid, de aanwezige kwaliteit en af en toe gewoon een portie pech?

't Kapelleken: "Natuurlijk is de trainer niet de enige schuldige. Bepaalde nieuwkomers brengen niet wat van hen verwacht werd. Zo lossen mannen als Van Damme, Amano en Hajric de verwachtingen niet in. Van pech kunnen we niet spreken, daarvoor zijn we aanvallend te onmondig én worden er te gemakkelijk doelpunten weggegeven."

Jullie zijn nieuw in dit format. Werd 1B niet onderschat?

't Kapelleken: "Na enkele wedstrijden wisten we wel hoe het er in 1B aan toe ging. Dat mag al lang geen excuus meer zijn. In bepaalde wedstrijden liet de ploeg wel goede zaken zien, maar regelmaat is duidelijk een probleem."

Het ziet er naar uit dat het een grijs seizoen wordt en dit weekend speelt Lokeren tegen Roeselare. Opletten geblazen of het wordt misschien zelfs een strijd tegen de degradatie. Of is de kern daar te goed voor?

't Kapelleken: "Met deze kern lijkt promotie te hoog gegrepen, maar bij de laatste twee mag deze ploeg nooit eindigen. Daarvoor heeft Sporting Lokeren echt wel meer kwaliteit in de rangen dan pakweg Lommel en Roeselare."

1e klasse B \\ Sporting Lokeren
 
 
 
Reacties.