Gent-bestuur gaat eens rustig samenzitten met Odjidja na zijn achtste (!) rode kaart

05 november 2019 08:38

Al voor de achtste keer in zijn carrière op de Belgische voetbalvelden moest Vadis Odjidja vroegtijdig gaan douchen. Zijn laatste rode kaart kwam er vorig weekend tijdens de topper tegen Standard toen hij geprovoceerd werd door Paul-José Mpoku.

Met al een geel karton achter zijn naam reageerde Vadis Odjidja zondag iets te fel op de provocaties van Paul José-Mpoku. Het gevolg was een stukje theater van de Standard-middenvelder en een uitsluiting van de Gent-middenvelder. Daardoor mist hij de match tegen Genk en kan hij zich aan een gesprek met het bestuur verwachten.

"We zijn samen onderweg naar Wolfsburg, dus dan hebben we voldoende tijd voor een rustig gesprek", liet Gent-manager Michel Louwagie weten bij Het Laatste Nieuws. "Vadis is een slimme jongen met heel wat ervaring in de benen, maar in die situaties moet hij slimmer zijn. Ook al konden de provocaties niet door de beugel."

Het is al de achtste rode kaart voor de aanvoerder van Gent in de Belgische competitie en zijn vierde sinds zijn komst bij de Buffalo's in 2018. "Hij moet zichzelf corrigeren. Dat moet mogelijk zijn en daar zullen we het met hem op een rustige manier over hebben", besloot Louwagie. 

Redactie

Europa League \\ KAA Gent
 
 
 
Reacties.