KV Mechelen reageert gepast op hitlergroet: "Niet gewacht op verslag, maar zelf beelden aan het analyseren" & "Stadionverbod enige juiste oplossing"

05 november 2019 08:55

KV Mechelen reageert op zeer gepaste wijze op de racistische fan die een hitlergroet deed voor de neus van Charleroi-speler Marco Ilaimaharitra. De fan is nog niet geïdentificeerd, maar als het zo ver is dan wacht hem een stadionverbod.

Dinsdagochtend kwam Gert Van Dyck, de voorzitter van het Supportersorgaan van Malinwa, op Radio 1 uit de doeken doen wat de plannen van KV Mechelen zijn in verband met de racistische supporter. "We weten wat er gebeurd is, namelijk een fan die driemaal een hitlergroet doet. Dan wachten wij niet op een verslag maar gaan we zelf aan de slag."

"Onze veiligheidsmensen zijn bezig met de analyse van de beelden om de persoon te kunnen identificeren." En als dat gebeurd is, dan gaat KVM een krachtig en duidelijk voorbeeld stellen. "Als familieclub is er maar een gepaste straf en dat is een stadionverbod. We wachten daarvoor niet op Binnenlandse Zaken of de KBVB", aldus Van Dyck. Hopelijk heeft hij het over een levenslang stadionverbod.

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.