Balotelli na racisme-rel: "Als Mario scoort voor Italië gaan jullie weer juichen, zeker?"

05 november 2019 13:20

Mario Balotelli werd zondag het slachtoffer van racisme op bezoek bij Hellas Verona. De Italiaanse spits reageerde daar nu op via.

In minuut 54 besloot Super Mario dat het welletjes was met de racistische gezangen. Hij trapte de bal in het publiek en wou van het veld stappen. Uiteindelijk keerde hij toch terug en scoorde hij nog een fraai doelpunt.

Maar het ergste moest nog komen. Nadat alles en iedereen van Verona ontkende dat het om racisme ging, liet de leider van de harde kern van Verona van zich horen: “Het geroep kwam van slechts vier mensen, dus Balotelli hoorde dit alleen in zijn hoofd. Balotelli is trouwens een Italiaan omdat hij een Italiaans paspoort heeft. Maar hij zal nooit volledig Italiaans zijn.”

Een uitspraak zodanig gortig, dat de spits wel moest reageren. “Dit gaat al lang niet meer over voetbal", plaatste hij op Instagram. Jullie bemoeien je met sociale en historische situaties die veel groter zijn dan jullie, bende bekrompen mensen. Wakker worden imbecielen.  Als Mario scoort voor Italië - en ik garandeer jullie dat ik dat ga doen - dan gaan jullie weer juichen, zeker?”

Serie A \\ Brescia
 
 
 
Reacties.