Wat heeft de CL nog te bieden naast PSG-Club? Het debuut van Flick bij Bayern, Belgisch onderonsje in Bergamo, ...

06 november 2019 12:57

Terwijl Club Brugge voor een schier onmogelijke opdracht staat in het stadion van een van de grootste clubs van Europa, worden of zijn er elders andere aantrekkelijke affiches afgewerkt. Vijf Belgen kunnen vanavond hun opwachting maken en er staat ook heel wat op het spel!

Groep A

Real Madrid won op bezoek bij Galatasaray met het kleinste verschil, maar in het eigen Barnabéu verwachten ze meer. Zeker na het gelijkspel tegen Club Brugge! Blauw-zwart hoopt immers ook best op een zege van Hazard, Courtois en co. In de stand tellen ze nu een puntje meer dan de Turken en dat willen ze graag tot op de slotspeeldag zo houden.

21u00: Real Madrid - Galatasaray

Groep B

Na de grootste nederlaag in de Bundesliga van de laatste 10 jaar wil Bayern de rug rechten op het kampioenenbal. Dat moeten ze zonder de ontslagen Kovac doen en voor het eerst met interim-trainer Hansi Flick. De 54-jarige Duitser voert alvast enkele wijzigingen door. Clubmonument Müller krijgt opnieuw zijn kans en Javi Martinez mag ook op een basisplaats rekenen. Bij winst tegen Olympiacos is FCB geplaatst voor de 1/8 finales.

Tottenham kan tegen Crvena zvezda ook een optie op de volgende ronde nemen. Alleen draait het niet bij de Spurs. De heenmatch, een droge 5-0 in Noord-Londen, was de enige winstpartij voor Tottenham in de maand oktober. Alderweireld zal het zonder zijn maatje Vertonghen moeten doen in de defensie, want die is geblesseerd. Crvena is de fiere competitieleider in Servië en verloor dit seizoen nog niet in eigen huis.

18u55: Bayern - Olympiacos
21u00: Crvena zvezda - Tottenham

Groep C

Hoewel Atalanta het met een vijfde plaats opnieuw meer dan behoorlijk doet in de Seria A, staat de ploeg van Timothy Castagne troosteloos laatste in poule C. Een puntje pakken tegen Manchester City zou een kleine stunt zijn, of denken de Citizens al aan de clash met Liverpool later deze week? In dat geval zou Kevin De Bruyne weleens rust kunnen krijgen van Guardiola. Zijn ploeg staat toch afgetekend aan de leiding met 9 op 9.

In het andere duel staan twee ploegen met vier punten tegenover elkaar: Dinamo Zagreb en Shakhtar Donetsk. De winnaar deelt een flinke tik uit in de strijd om de tweede plaats.

21u00: Atalanta - Manchester City
21u00: Dinamo Zagreb - Shakhtar Donetsk

Groep D

Twee ploegen -Juventus en Atlético Madrid- zwaaien de plak in deze poule, maar zij staan pas op 26 november met gekruiste degens tegenover elkaar. In de tussentijd willen ze hun vierde groepsmatch gewoon winnend afsluiten.

C. Ronaldo kan zijn doelpuntenrecord in de CL nog wat scherper zetten op bezoek bij Lokomotiv Moskou, al had 'de Oude Dame' het niet onder de markt tegen de Russen. Bayer Leverkusen gaat door een mindere periode en hoopt op een bemoedigende prestatie tegen Atlético. Het verloor de openingsmatch tegen Lokomotiv en is nog op zoek naar een eerste punt.

18u55: Lokomotiv - Juventus
21u00: Bayer Leverkusen - Atlético

Champions League \\ Tottenham \\ Manchester City \\ Juventus \\ Atalanta \\ Galatasaray \\ Bayern München \\ Bayer Leverkusen \\ Atlético Madrid \\ Real Madrid \\ Lokomotiv Moskou \\ Rode Ster Belgrado \\ Olympiakos Piraeus
 
 
 
Reacties.