🎥 Hoe zou het zijn met... David Pollet? De eeuwige belofte die nooit kon doorbreken

07 november 2019 16:06

Hoe zou het zijn met David Pollet? De Belgisch-Franse aanvaller kwam in 2013 in ons land terecht en werd gezien als een groot talent ondanks zijn leeftijd toen. Charleroi lijfde Pollet binnen op 25-jarige leeftijd, sindsdien kende hij omzwervingen her en der.

David Pollet begon zijn professionele carrière bij Lens in de Franse Ligue 1. Daar werd hij drie achtereenvolgende seizoen uitgeleend aan Reims, Paris FC en Guegnon. Voor Paris maakte hij 2 doelpunten en veroverde hij zijn basisplaats bij Lens het jaar nadien. Maar daar lukte het niet voor Pollet. 

In de winter van 2013 kwam Pollet uiteindelijk bij Charleroi terecht. In veertien wedstrijden maakte hij meteen zes doelpunten en genoot hij de interesse van Racing Genk en Club Brugge. Pollet bleef ook het jaar erna furore maken en had bij de winterstop al elf goals op de teller staan. Op dat moment was Pollet al 26 en zette hij de stap naar een topclub. Anderlecht trok de spits aan voor zo'n twee miljoen euro. 

Bij de Brusselaars kreeg hij te maken met moordende concurrentie van Gohi Bi Cyriac en Aleksandr Mitrovic. Uiteindelijk kreeg hij op twaalf wedstrijden twee basisplekken en kon hij twee keer de weg naar doel vinden. De ooit zo dekselse Pollet had het moeilijk om zich door te zetten en kon niet bevestigen. Al hadden zijn speelminuten daar waarschijnlijk ook mee te maken. 

Na een half jaar en een landstitel op zak hield Pollet het voor bekenen bij Anderlecht. Hij trok voor anderhalf miljoen naar AA Gent, maar ook daar kende Pollet veel moeilijkheden. Hij kende de concurrentie van een ijzersterke Depoitre en Moses Simon, en viel dan ook geregeld naast de selectie. Toch pakte hij met Gent de titel dat jaar.

Charleroi verloste de aanvaller, op dat moment al 28, uit zijn lijden. Er werd verwacht dat hij zich bij zijn eerste club in België opnieuw kon lanceren, maar ook de leeftijd begon zijn rol te spelen. Desondanks kreeg hij van Felice Mazzu geregeld een basisplaats en werkte hij naar behoren voor de groep. Maar in zijn laatste seizoen bij de Carolo's kon hij niet op tegen de concurrentie van onder andere Kaveh Rezai en Dodi Lukebakio. Dat zorgde er dus voor dat hij net zoals bij AA Gent en Anderlecht veel minder aan spelen toe kwam. 

Uiteindelijk trok Pollet vorig seizoen voor een jaar naar Eupen waar hij van zijn duivels leek ontbonden te zijn, maar waar de blessures dan weer zijn rol begonnen te spelen. Momenteel is de Belg met Franse roots aan de slag in de Franse derde divisie bij GFC Ajaccio. Daar heeft Pollet op één kwartier na al alles (8 wedstrijden) gespeeld en was hij al vier keer trefzeker.

Op het hoogste niveau kende Pollet een perfecte start, maar gaandeweg kon hij zich niet meer doorzetten. Momenteel lijkt hij dus weer volledig de oude te zijn. 

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Charleroi \\ KAA Gent \\ Eupen \\ Gazélec Ajaccio
 
 
 
Reacties.