Waar blijft Dimata? Dit is dé reden waarom Anderlecht niet kan én mag communiceren over de toestand van de spits

07 november 2019 19:37

Waar blijft Landry Dimata? Niemand bij RSC Anderlecht kan of mag antwoorden op die vraag. "Einde carrière? Hij zal terugkomen", is zijn entourage alleszins formeel.

Anderlecht MAG NIET communiceren

Tegenwoordig mogen clubs op eigen houtje niet meer communiceren over blessures van spelers. Dat is sinds kort zo bepaald binnen de privacywetgeving.

En in dit geval wil de entourage van Dimata simpelweg niet dat er iets naar buiten komt. Een knieblessure - en zeker een kraakbeenletsel - is niet meteen de beste reclame voor een jonge speler.

 

Anderlecht KAN niet communiceren

Bovendien weet paars-wit zelf niet wanneer Dimata terug op het wedstrijdblad zal staan. De spits koos er namelijk voor om zich extern te laten behandelen. Volgens Het Laatste Nieuws is zijn vertrouwen in de Brusselse medische staf fel geminderd na enkele eerdere problemen.

“Ik hoop in oktober speelkaar te zijn”, liet Dimata zelf optekenen. Die communicatie hielp ook niet. In medische kringen spreekt men van een herstel tot twaalf maanden. Dimata ligt er nu negen in de lappenmand. Haalt hij de play-offs? Die vraag is een pak realistischer. 

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Zulte Waregem
 
 
 
Reacties.