Politie identificeert  KVM-supporter die Ilaimaharitra belaagde


Foto: © photonews 08 november 2019 15:34

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft de supporter geïdentificeerd die zich zondagavond schuldig maakte aan racisme tegenover Charleroi-speler Marco Ilaimaharitra.

Ilaimaharitra werd tijdens KV Mechelen – Charleroi belaagd door een fan van KV Mechelen, die onder meer een Hitlergroet zou hebben uitgebracht. De middenvelder was helemaal van zijn melk door het incident en pakte nog een gele kaart, waardoor hij dit weekend geschorst is.

“Bij het ontvangen van de melding over dit incident startte lokale politie Mechelen-Willebroek, in samenwerking met de club, onmiddellijk een onderzoek naar deze ernstige feiten”, vertelde de lokale politiezone in een persbericht.

“Na het exploiteren van beelden en een doorgedreven spotterswerking wist de politie een man te identificeren. Afhankelijk van wat het Parket nu zal beslissen wordt betrokkene uitgenodigd door de Voetbalcel van Binnenlandse Zaken of gedagvaard voor de rechtbank. Zij zullen de strafmaat bepalen. Betrokkene krijgt met onmiddellijke ingang een bewarende maatregel opgelegd, zijnde: een stadionverbod.”

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.