Had Verschaeren niet van meer nut geweest bij de U21? En Vanheusden wel bij beloften...

08 november 2019 13:27

Was het niet eens tijd om Zinho Vanheusden op te roepen? De verdediger van Standard speelt al weken op hoog niveau. Maar Roberto Martinez denkt dat hij van meer nut kan zijn bij de U21.

De U21 strijden voor kwalificatie voor het EK en zijn niet zo sterk gestart. Ze kunnen zich amper nog een misstap permiteren en dus gunt Martinez beloftencoach Walem de sterke verdediger. Maar Yari Verschaeren, die ook wel een aanwinst zou zijn, blijft bij de A-kern.

"Yari heeft zijn tijd bij de U21 gehad", aldus Martinez. Verschaeren speelde wel maar vier matchen voor Walem voor hij bij de grote jongens terechtkwam. "Yari is klaar voor de A-ploeg. Hij kan ons diensten bewijzen."

Geen Vanheusden

Vanheusden zou dat door het tekort aan verdedigers ook wel kunnen. "Hij kan de beloften grote diensten bewijzen. Een wedstrijd zoals tegen Duitsland heeft hij nu nodig. Hij moet een leider zijn. Verdedigend is hij het grootste potentieel van het land. Maar hij komt ook terug van een blessure en heeft minuten nodig. Die krijgt hij bij de U21."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Standard \\ Zulte Waregem \\ Eintracht Frankfurt \\ België
 
 
Reacties.