Daar is Koen Van Langendonck weer: "Het is moeilijk geweest na mijn blessure"

08 november 2019 23:06

Koen Van Langendonck was de voorbije jaren eerste doelman bij Westerlo, maar zijn in juli opgelopen duimletsel was een bittere pil. Twee maanden stond hij aan de kant en tussendoor had Berke het goed gedaan. Bij zijn rentrée tegen Union hield hij de nul en vierde hij mee de zege.

"Het is moeilijk geweest na mijn blessure", geeft Van Langendonck eerlijk toe. "Ik heb hard gewerkt. De ploeg is goed blijven draaien." Het is niet dat hij die basisplaats na de vorige speeldag al van ver zag komen. "Verrassend toch dat ik vandaag minuten mocht maken. Woensdag heb ik het vernomen."

Je moet als keeper iedere dag klaar zijn - Koen Van Langendonck

Voldoende tijd om zich voor te bereiden dus. "Voor mij was het donderdag ook goed geweest", lacht de doelman. "Je weet, ik train er elke dag keihard voor. Er kan altijd iets gebeuren, zoals het ook met mij is gebeurd. Je moet als keeper iedere dag klaar zijn. Een blessure wens je natuurlijk niemand toe."

In elk geval was het een alerte Van Langendonck die tussen de palen stond en die kon Westerlo wel gebruiken. Union was bij momenten toch wel gevaarlijk, maar de clean sheet bleef op het bord. "Je probeert dan die kans met beide handen te grijpen. Het was negentig minuten geconcentreerd blijven. Met de spelers die Union lopen heeft, weet je dat er elk moment eens een flits kan komen."

Kevin Vanbuggenhout

2e klasse \\ Westerlo \\ Union SG
 
 
Reacties.