Westerlo blijft overeind na vroege treffer van Van Eenoo


Foto: © photonews 08 november 2019 22:22

Voor de periodetitel waren Union en Westerlo al uitgeteld, maar ze wilden wel allebei maar al te graag nog die eerste periode in stijl afsluiten. Westerlo kwam op voorsprong en speelde het nadien slim, ondanks het enthousiasme bij de Unionisten.

Christiansen wijzigde zijn elftal slechts op één plek terwijl Bob Peeters wel andere jongens een kans wilde geven in deze wedstrijd. Zo stonden Van Langendonck, Buyl, Keita, Koné en Janssens aan de aftrap. Het was Union dat in de aanvangsfase voor het meest vloeiende voetbal tekende en drang naar voren toonde. De eerste tegenprik van Westerlo was echter meteen raak.

De Kemphanen speelden mooi tussen de lijnen. Buyl speelde achteruit en het schot van Van Eenoo week af op een thuisspeler; 0-1. Kort nadien kon Saussez wel bij een afgeweken bal van Brüls. Het ging nadien snel naar de overzijde, waar Teuma net naast trapte. Union bleef nadien de aanval zoeken, maar Westerlo kwam nu ook vaker dreigen en wist de opbouw van de thuisploeg sneller te verstoren.

Foutjes Soumah niet afgestraft

Soumah kopte over. De verdediger maakte achterin ook wel een paar individuele fouten. De Brusselaars vergaten hiervan te profiteren. Eerst stak Teuma te weinig kracht in zijn schot en ging Van Langendonck goed plat. Kort voor de pauze knalde Nielsen van dichtbij naast.

De thuisspelers hadden zichzelf tijdens de koffie blijkbaar weer opgepept, want de gelijkmaker had in de tweede helft enkele keren kunnen vallen. Eerste kopte de vrijstaande Tabekou over en daarna was Fixelles er dicht bij. Na een heerlijke counter had het echt 1-1 moeten staan, maar Van Langendonck hield Tabekou van een doelpunt en Fixelles kreeg geen zestienmeter na zijn duel in het strafschopgebied.

Van Eenoo dicht bij tweede treffer

Nadat het dit moment had overleefd, had Westerlo het ook helemaal kunnen afmaken. Eerst maakte Saussez het schot van Janssens onschadelijk. Hierna belandde het leer bij Van Eenoo en diens tweede treffer leek nabij, maar de bal werd nog van de lijn gehaald. Erg was dat niet voor de Kempenaren, want hun overwinning kwam niet meer in het gedrang.

Ondanks al die verbruikte energie bleef Union dus met lege handen achter. Dierick oordeelde ook nog eens dat Ahannach over de schreef ging bij een ingreep op het middenveld en stuurde de invaller met rechtstreeks rood naar de kant, waardoor de thuisploeg met tien eindigde. Vetokele duwde nog de 0-2 binnen. Westerlo was zo zeker van een knappe zege.

1e klasse B \\ Westerlo \\ Union SG
 
 
 
Reacties.