Martinez vist in de vijver van de Belgische competitie! Binnenkort een volledig elftal Rode Duivels uit de JPL?

08 november 2019 18:29

Roberto Martinez kiest Belgisch! De Rode Duivels die ons land vertegenwoordigen in de kwalificatiematchen voor het EK komen niet meer allemaal bijna uitsluitend uit de buitenlandse competities. Voor het tweeluik tegen Rusland en Cyprus koos de bondscoach voor zeven spelers uit de Jupiler Pro League.

Het achttal uit de Belgische competitie dat zich de komende twee weken international mag noemen bestaat uit: Hans Vanaken, Brandon Mechele, Simon Mignolet, Hendrik Van Crombrugge, Yari Verschaere, Elias Cobbaut, Nacer Chadli en Maxime Lestienne. Vier spelers van Anderlecht, een van Standard en drie van Club Brugge.

Niets nieuws onder de zon, want in oktober zaten er in eerste instantie ook al zeven spelers uit de Pro League in de selectie. Lestienne viel toen geblesseerd uit. Het zevental van vorige keer is er dus gewoon opnieuw bij en krijgt gezelschap van Cobbaut.

En vorig seizoen?

In vergelijking met de kern van mei dit jaar is er wel een toename zichtbaar. Toen nam Martinez slechts vier spelers uit de JPL mee: Van Crombrugge, Mechele, Trossard en Vanaken. Hoewel, als je de spelers die sindsdien een overstap naar een Belgische club hebben gemaakt - Mignolet, Chadli en Kompany - erbij telt, kom je ook aan zeven.

Als Kompany fit was had het aantal JPL-spelers bij de Rode Duivels overigens nog kunnen oplopen. Zouden we ook aan een elftal (met maar één doelman) kunnen komen? Dan zoeken we nog drie spelers die in aanmerking komen.

Misschien groeien Vanheusden, Oularé of Dimata wel uit tot vaste waarden binnen de nationale ploeg of kunnen Mirallas of Depoitre hun plekje heroveren. Het zou zomaar kunnen, want Martinez houdt meer en meer rekening met de vorm van het moment. Een maandje de pannen van het dak spelen en alles is mogelijk...

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ Standard \\ Zulte Waregem \\ België
 
 
 
Reacties.