Ontlading van jewelste bij noodlijdend Cercle: "Hier hebben we zo hard voor gewerkt"

09 november 2019 22:50

Na tien wedstrijden zonder zege, inclusief de bekerblamage tegen Rebecq, kon Cercle Brugge nog eens een feestje bouwen in de kleedkamer. De ontlading bij de thuisploeg was bijzonder groot en binnen twee weken wacht de match van de waarheid tegen Waasland-Beveren.

De jonge Calvin Dekuyper stond voor de vierde keer in de ploeg bij Cercle en vierde zijn eerste overwinning op het hoogste niveau. "We hadden het vroeger kunnen en moeten afmaken, maar de zege is toch echt wel verdiend. We hebben er zo hard voor gewerkt", was zijn reactie meteen na de match.

"Dit doet veel deugd. De match kon beide kanten op, maar het zijn de doelpunten die tellen. Nu was het eindelijk eens in ons voordeel. We gingen voor de 2-0 na de rust, maar liepen snel tegen de gelijkmaker aan. We hebben onze hoofden niet laten hangen", ging hij verder.

Kelderkraker in het verschiet

De overwinning was broodnodig voor de Vereniging, want rechtstreekse concurrent in de degradatiestrijd Waasland-Beveren boekte ook een zege. Na de interlandbreak staan de twee teams tegenover elkaar en het verschil bedraagt maar drie punten.

"We wisten de tussenstand van die partij niet en hoopten uiteraard op puntenverlies van een rechtstreekse concurrent.  Al kijk je in de eerste plaats natuurlijk naar jezelf. Deze zege geeft ons veel vertrouwen naar dat duel toe", besloot hij.

Jupiler Pro League \\ STVV \\ Cercle Brugge
 
 
 
Reacties.