Roofe met schitterende cijfers: "Ik was niet blij met mijn prestatie"

09 november 2019 08:00

Vijf goals en twee assists in de laatste vier matchen. Daar kan je mee thuis komen... Kemar Roofe is steeds belangrijker aan het worden voor Anderlecht. Qua efficiëntie zullen er alvast weinigen beter doen.

Roofe zijn assist op Chadli gaf blijk van heel veel inzicht. Zijn afwerking voor de 1-2 was dan weer die van een echt spits: met een schijnbeweging van het lichaam de keeper voorbij en simpel afwerken. "Ik doe mijn best", lachte hij bescheiden. "Maar ik was niet blij met mijn prestatie. De drie punten zijn wel binnen, maar ik speelde voor de rest niet goed. Die assist deed me meer deugd dan de goal."

Een analyse waar zijn coach, Frank Vercauteren, mee akkoord ging. "Hij doet het goed bij die twee momenten, maar er is nog werk aan hoor. Er zat nog te veel afval in zijn spel en hij was veelal niet aanspeelbaar terwijl er veel ruimte lag om dat wel te zijn", aldus Vercauteren.

De twee zitten wel op dezelfde lijn. Maar hoe komt het dat Anderelcht steeds begint te twijfelen? "Twijfelen? Het team twijfelt nooit. Het zijn jullie die aan ons twijfelen... Dit is deel van 'The Process'. Er is nog werk, maar de resultaten volgen wel."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.