5 redenen waarom Antwerp het perfecte uitrapport van Club Brugge kan doorbreken

10 november 2019 11:09

De prestaties van Antwerp blijven de laatste tijd onder de verwachtingen, terwijl Club Brugge zonder de minste tegenstand door de competitie lijkt te razen. Toch zagen wij enkele redenen waarom blauw-zwart vandaag zijn eerste puntenverlies buitenshuis kon lijden in de Belgische competitie.

1 en 2: 'de Hel van Deurne-Noord'

SInds de terugkeer van Antwerp op het hoogste niveau won Club drie keer in eigen huis en ging het drie keer gelijkspelen in het Bosuilstadion. Die ongeslagen status in eigen huis willen ze zo houden bij de oudste club van het land.

Club Brugge kan in het Jan Breydelstadion rekenen op een uiterst dominant publiek, maar daar moet Antwerp niet (veel) voor onderdoen. Zelf doen de fans er ook alles aan om de tegenstander en de scheidsrechter van de wijs te brengen. Voor de topmatchen kunnen de Antwerp-fans toch altijd dat tikkeltje meer. Het stadion is al enkele dagen uitverkocht.

Zo ging het er vorig jaar aan toe in play-off 1 (0-0):

3. Eerste teken aan de wand bij Club

Alles liep tot op heden gesmeerd voor Club Brugge en als er al strubbelingen waren, dan werden die binnenskamers gehouden of met de mantel der liefde bedekt. Maar na het penaltydebacle in Parijs is er toch een bom ontploft in de kleedkamer. Iedereen leek zich tegen Diagne te keren, maar plots kwam er toch steun van zijn Afrikaanse ploegmakkers. Zien we daar zondag iets van terug op het veld. Diagne is er alvast niet bij.

4. Niet verliezen tegen G5

Vorig jaar in de reguliere competitie behaalde de Great Old geen goed rapport tegen de ploegen uit de G5. Dit jaar speelde het al drie toppers en werd er nog niet verloren op Genk (2-2), op Anderlecht (1-2) en thuis tegen Standard (2-2). Net zoals het publiek scherper staat bij de topmatchen kunnen de spelers ook wat meer brengen in de toppers op de Bosuil. Als ze de goals niet in geschenkverpakking weggeven zoals tegen Standard natuurlijk.

5. Voor Bölöni?

Antwerp heeft twee mooie jaren beleefd onder de hoede van zijn Roemeense trainer. Na de povere resultaten is de kritiek aan zijn adres echter aan het toenemen, waardoor een nederlaag tegen blauw-zwart weleens zijn laatste ontslag zou kunnen betekenen. Als de spelers er nog een derde mooi jaar onder Bölöni willen aanbreien, dan kan er dus maar beter gewonnen worden.

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Club Brugge
 
 
Reacties.