"Er lopen wat gekkies rond" vs "Onze identiteit laten zien": Vormer, Vanaken, Haroun en De Laet over het fysieke spel in #ANTCLU

10 november 2019 17:58

Voor de pauze waren het bekertjes van de fans die voor beroering zorgden in Antwerp - Club Brugge, na de koffie waren er ook enkele opstootjes. Ruud Vormer en Hans Vanaken reageerden furieus, de Antwerpspelers verdedigden zich.

"Er lopen hier enkele gekkies rond", aldus Ruud Vormer in een eerste reactie na de wedstrijd. "Ze hadden verder niet heel veel te zeggen. Deze nederlaag is onze fout, niet aan de tegenstander."

Een gevoel dat werd gedeeld door Hans Vanaken: "Het is moeilijk te beschrijven wat voor ploeg Antwerp is. 90 minuten lang proberen ze de boel op te naaien, met veel show, bluf en geweld. Dat is hun manier van spelen. Ik denk dat we er nog goed mee om zijn gegaan, daaraan lag het ook niet dat we verloren."

"Dit is onze identiteit. We wilden die opnieuw laten zien. Die discussies? Ach, dat hoort allemaal bij voetbal", vond Faris Haroun dan weer. "Als kapitein van de ploeg moet ik op zo'n momenten tussenkomen en mijn ploeg omhoog duwen."

"Matchen tegen Club Brugge zijn altijd geladen", pikte Ritchie De Laet in. "Een bomvol stadion, veel beleving bij de supporters ... Je weet dat er iets zal gebeuren. We hebben gewoon onze job gedaan en 90 minuten geknokt voor elke bal. Dat was wat we moesten doen."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Club Brugge
 
 
Reacties.