Geen MLS-titel voor Ciman en Pozuelo

10 november 2019 23:16

In de Amerikaanse Major League Soccer zijn de Seattle Sounders de nieuwe kampioen. Het versloeg in de finale Toronto FC in een volgepakt CenturyLink Field.

De nieuwe kampioen van de MLS is bekend. Seattle Sounders klopt in eigen huis het Canadese Toronto FC met 3-1.

De nederlaag betekent dat we geen Belgische kampioen krijgen in Amerika met Laurent Ciman bij Toronto. Hij bleef negentig minuten op de bank. Alejandro Pozuelo speelde de hele wedstrijd bij de Canadezen.

Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Leerdam opende de score net voor het uur met een afgeweken schot. Victor Rodriguez zette een kwartier voor tijd de verlossende 2-0 op het bord, Ruidiaz scoorde net voor de negentig minuten rond waren de 3-0 na mistasten van ex-Racing Genk-speler Chris Mavinga. De eerredder van Jozy Altidore kwam te laat.

Het is de tweede keer dat Seattle kampioen is van de Verenigde Staten. Zij volgen Atlanta op dat dit jaar de Conference Finals haalde. De club werd opgericht in 2009 en vierde haar eerste titel in 2016 tegen... Toronto. Een jaar later onttroonde Toronto de Sounders.

De MLS zette op haar Twitterpagina (voorlopig) geen beelden van de 3-0 en 3-1.