STVV onderuit tegen de rode lantaarn: "Abominabel slecht spel en toch een rist kansen"

10 november 2019 06:06

Na een knappe 7 op 9 heeft Sint-Truiden een uitgelezen mogelijkheid laten liggen met het oog op de top-6. Het verloor met 2-1 op het veld van de hekkensluiter, al waren er voldoende kansen om de partij winnend af te sluiten.

Het plannetje van Marc Brys, trage en verzorgde opbouw, werkte niet tegen Cercle Brugge. Zijn manschappen sloegen dan vaak enkele stationnetjes over en voetbalden zo enkele kansen bij elkaar. "Lukrake kansen, maar het spelpeil was abominabel slecht van onze kant", constateerde de oefenmeester van Sint-Truiden.

Op bezoek bij de laatste met lege handen terugkeren, dat doet pijn.

"Eerste balcontroles die slecht waren, tweede ballen die niet voor ons waren, niet in ons samenspel geraken maar toch een rist kansen verzamelen", vatte Brys het voetbal van STVV in balbezit samen. "Die kansen werden dan niet omgezet. We riepen het onheil over onszelf af door die vrijschop waaruit ze scoorden."

De tweede helft bracht beterschap. Voor even dan. "We herpakten ons snel met een goede kans die tot een corner leidde, waaruit we konden scoren. 'Laat ons op dat elan verder doen', dacht je dan, maar we lieten het na om de score uit te diepen op die vele doelkansen. Zelden heb ik zoveel ruimte gezien... De laatste tien minuten waren voor hen en daarin scoren ze dan ook. Nu keren we met lege handen terug bij de laatste in de stand. Dat doet pijn", baalde Brys.

Jupiler Pro League \\ STVV \\ Cercle Brugge
 
 
 
Reacties.