Pro League komt met fiscaal expert om politieke partijen te overtuigen in RSZ-verhaal


Foto: © photonews 10 november 2019 23:03

De politiek is momenteel bezig om de fiscale voordelen van de voetballers aan te pakken. De Pro League wil niet afwachten en heeft daarom een fiscale expert aangenomen.

Afgelopen week was er nog dialoog tussen Pro League-baas Pierre François en de vakbonden met als doel om een akkoord te vinden tussen politiek en de vereniging. De Vlaamse partijen Open VLD, sp.a en CD&V hebben al een wetsvoorstel klaar om de RSZ-voordelen te verminderen of zelfs te stoppen. 

Nu zou volgens Het Laatste Nieuws volgende week de Pro League in dialoog gaan met de politiek met een tegenvoorstel. Zo zou de Pro League het maximumbedrag waarop RSZ betaald wordt willen optrekken naar 60.000 euro per maand in plaats van 28.000 euro. Nu betaalt een voetballer maximum 885 euro sociale bijdrage, ongeacht zijn loon. De werkgeversbijdrage zou op drie jaar tijd met vijf procent verhogen. 

Om dat dossier kracht bij te zetten, nam de Pro League fiscaal expert Michel Maus in dienst. Enerzijds zal hij de wetsvoorstellen die binnenkort op tafel liggen samen met ons analyseren. Anderzijds gaan wij een sterk dossier maken met hem”, klinkt het bij de Pro League.

 
 
 
Reacties.