Gent, Antwerp, Mechelen, opstootjes, Oostende, Kortrijk, ...

11 november 2019 18:47

Ook in het seizoen 2019 - 2020 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. En dus mag u zoals elke week opnieuw een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Antwerp doet Club wat! 

Vorige week riepen we in deze rubriek nog op tot een BeNe League voor Club Brugge, omdat ze in eigen land toch nooit konden verliezen. Een week later moeten we onze mening herzien.

Antwerp deed namelijk van zich spreken met een knappe prestatie op de Bosuil tegen blauw-zwart. Ze lieten sterke dingen zien en gingen op karakter op én over Club Brugge - met Lamkel Zé als hét exponent.

Malinwa e basta

KV Mechelen won voor de vierde keer op rij op verplaatsing en verbrak zo de straffe thuisreputatie van Standard, dat al zes maand niet meer verloren had in eigen huis.

Het was meteen de eerste zege in 28 jaar op Sclessin voor de Maneblussers, die zo eens te meer hun voet in de top-6 zetten. 

Buffalo's onder stoom

En ook AA Gent verdient heel wat lof. Tot een week geleden leken ze op verplaatsing niet te kunnen winnen, plots lukt het zowel in Wolfsburg als in Genk.

Jess Thorup heeft zijn troepen steeds beter in handen en als ze nu ook buitenshuis overwinningen gaan pakken, maken ook zij kans om dit seizoen Club uit te dagen.

FLOP

KV Kortrijk

KV Kortrijk leek een drietal weken geleden helemaal op weg naar het zenit. Een veilig seizoen, eerder naar boven kijken dan naar beneden kijken én een spetterende derbyzege tegen Zulte Waregem.

Vier nederlagen later lijkt er van dat alles nog weinig over. Het liet bovendien tegen een dartelend Waasland-Beveren heel weinig grinta zien en moet nu - doordat ook Cercle Brugge knap won - opnieuw naar beneden kijken.

KV Oostende

Hetzelfde voor KV Oostende, dat ook al weken aan een stuk in hetzelfde bedje ziek is en ook tegen Moeskroen weinig liet zien.

Na een slechte wedstrijd leken ze alsnog op weg naar een driepunter, maar opnieuw konden ze het niet afwerken en viel de 2-2 nog. Zo wordt het moeilijk ...

Opstootjes

De supporters van Antwerp gingen even bier gooien op de grensrechter tegen Club Brugge, ook op het veld was het soms op het randje met heel wat opstootjes tijdens én na de wedstrijd.

Dat gebeurde ook op Sclessin in het duel tussen Standard en KV Mechelen, waarbij vooral Bastien het niet meer op een rijtje had tijdens én na het duel. 

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Anderlecht \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KAA Gent \\ Cercle Brugge \\ OH Leuven \\ KV Mechelen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.