Overbodige Anderlechtspeler krijgt in thuisland waar debat over zich


Foto: © photonews 11 november 2019 21:10

Bij KV Oostende was hij één van de smaakmakers, maar bij Anderlecht geraakt hij zelfs niet meer van de tribune. Een situatie waarin Knowledge Musona zelfs in zijn thuisland uitleg voor moet verschaffen.

Knowledge Musona topte aan de zee bij KV Oostende, maar kent in Anderlecht -en dan vooral onder Franky Vercauteren- geen al te beste tijd. De Zimbabwaan speelde dit seizoen nog geen enkele wedstrijd voor Paars-wit en vult zijn tijd vooral bij de beloften. Een situatie die ook in zijn thuisland nauw op de voet wordt gevolgd. 

In Zimbabwe ontstond er in de media zelfs een debat rond de voetballer omdat hij werd opgeroepen voor de nationale ploeg. "Misschien omdat hij kapitein is", lichtte Marc Duvillard, baas van de jeugdacademie waar Musona schoolliep, toe. "Psychologisch is hij niet in orde. Anderlecht wil hem niet meer. Dat speelt met hem."

Musona is belangrijk voor ons.

Voor bondscoach Joey Antipas is er sowieso plek in zijn kern: "Wij hebben Musona nodig." Ook de voorganger van Antipas deelt die mening. "Musona speelt bij een topclub waar hij zijn conditie op peil houdt. Fitheid is trouwens niet de enige factor die meespeelt voor een selectie."

De analisten zouden geen analisten zijn zonder een ander oordeel. "Hij is gewoon niet in vorm. Daarom is hij geen slechte voetballer meer. Maar zijn statistieken liegen niet. Hij is één van de beste spelers die we hebben."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.