POLL: Moet de kalendermaker in 1B rekening houden met interlandvoetbal?

12 november 2019 14:32

In en rond het komende weekend worden de laatste groepswedstrijden in het kader van de EK-kwalificaties afgewerkt. Voor de teams uit 1A betekent dat geen competitievoetbal dit weekend, maar in 1B wordt er lekker verder gevoetbald.

Het was Beerschot die de discussie bij het begin van deze interlandbreak in gang zette, maar tijdens de vorige interlandperiodes was er ook al bezwaar. De Mannekes kunnen vrijdag tegen OH Leuven vier spelers niet inzetten omdat ze bij hun land zijn voor (beloften-) interlands.

Anthony Moris, eerste doelman en aanvoerder van Virton, miste al twee competitiematchen door interlandverplichtingen met Luxemburg.

Competitievervalsing zou je kunnen denken, want niet elke ploeg moet even veel spelers missen en er zijn ook ploegen die geen enkele speler moeten afstaan. OH Leuven ziet Aguemon naar Benin vertrekken en Virton staat enkele Luxemburgers af aan de nationale ploeg van het Groot-Hertogdom.

Kip of het ei?

"Het aantrekken van kwaliteitsvolle buitenlanders wordt zo afgestraft", jammerden ze bij Beerschot. Maar is dit ook geen 'kip en het ei'-discussie? Alle teams kennen de gang van zaken nu toch al even, dus hadden ze daar geen rekening mee kunnen houden in hun aanwervingsbeleid?

En betekent het aantrekken van kwaliteitsvolle buitenlanders ook niet dat er daardoor minder talentvolle jonge Belgen aan de bak kunnen komen?

Kortom, er zijn redenen voor en tegen de stopzetting van competitievoetbal in 1B tijdens de interlandperiode, maar wat is uw mening? Laat het ons weten in de onderstaande poll en discussieer mee in de reacties.

Redactie

1e klasse B \\ Sporting Lokeren \\ Westerlo \\ Virton \\ Roeselare \\ OH Leuven \\ Union SG \\ Lommel SK \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.