Vercauteren blijft maar winnen met Anderlecht: "Stilaan waar we moeten staan", maar "Nog vele werkpunten"

12 november 2019 15:29

RSC Anderlecht is qua punten alvast op toerental aan het raken. Al zeven wedstrijden doen ze het zonder nederlaag - 15 op 21 is het propere bilan. "Maar er zijn nog vele werkpunten, we zijn er nog niet", beseft coach Vercauteren.

De spelers geloven er opnieuw in: "We zijn aan de weg naar boven aan het timmeren en zijn nu inclusief de bekerwedstrijd toch al acht wedstrijden ongeslagen. Dat is iets heel goed, we schuiven beetje bij beetje dichter bij waar we willen staan", aldus Hendrik Van Crombrugge.

Een gevoel dat gedeeld werd door de coach: "Het was een heel belangrijk moment om te kunnen aansluiten met de ploegen boven ons. Zo'n match verliezen had opnieuw voor kritiek kunnen zorgen, nu komen we stilaan daar waar we moeten staan en gaan we met een positief gevoel de interlandbreak in."

Zorgen?

Toch wil Vercauteren niet blind zijn voor de tekortkomingen: "De tweede helft tegen Zulte Waregem was er veel te veel afval in ons spel. Ik maak me geen zorgen, maar ik besef dat er nog vele werkpunten zijn in ieder geval. Is het tijdelijk of komt het terug? Het is ook een kwestie van kwaliteit."

"We moeten elke wedstrijd met dezelfde intensiteit en bezieling spelen, want veel kunnen we ons niet meer permitteren. Dan zien we wel hoever we raken. Ik hoop nog op meer constanten in ons spel, er is nog veel werk voor mij en voor de spelers."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.