12 op 12 voor de Flames, maar dat zegt eigenlijk nog ... niks richting EK 2021 in Engeland

13 november 2019 19:14

De Belgian Red Flames zitten halfweg hun EK-kwalificatiecampagne. En dat doen ze met perfecte cijfers. Toch zijn ze eigenlijk nog niet echt ergens. In 2020 zal het pas écht belangrijk worden allemaal.

De groepswinnaars van de negen groepen én de drie beste tweedes plaatsen zich automatisch voor het EK 2021 in Engeland. De zes andere tweedes moeten dan aan de arbeid in een play-off voor de laatste drie tickets.

De top-2 in de poule? Die lijken de Flames samen met Zwitserland wel te zullen gaan pakken. Thuis tegen Roemenië niet verliezen en dat is eigenlijk al zo goed als een feit. In Litouwen zullen de Belgen ook sowieso wel gaan winnen in juni 2020.

12 op 12, maar ...

Maar: met 16 of zelfs 18 punten zijn de Flames niet automatisch bij de beste tweedes. In diverse andere groepen hebben de toplanden tot op heden namelijk ook nog geen punten verloren tegen de 'kleintjes'. En dus blijft het opletten.

De twee duels met Zwitserland worden sowieso belangrijk. Minstens een van die twee duels winnen lijkt dan ook het devies, op 14 april thuis (of in september op verplaatsing). In de play-offs richting WK 2019 werd nog twee keer gelijkgespeeld, ook dat zou voldoende kunnen/moeten zijn.

Klaarstomen

"Jammer dat we nu tot april moeten wachten en er dan moeten staan tegen Zwitserland", klonk het bij diverse Flames na de zege tegen Litouwen. "We willen het niet opnieuw weggeven, want we willen wel degelijk erg graag naar het EK."

Bondscoach Ives Serneels blijft positief: "We gaan ons goed voorbereiden. We komen in december nog eens samen en zullen in maart ook een toernooi spelen om ons ten volle klaar te stomen voor het eerste duel met Zwitserland."

Aernout Van Lindt

België \\ Roemenië \\ Zwitserland
 
 
Reacties.