Sambi Lokonga over zijn contractverlenging van één jaar bij Anderlecht: "Ik wil naar mijn waarde betaald worden"


Foto: © photonews 13 november 2019 06:00

Albert Sambi Lokonga verlengde vorige week zijn contract bij Anderlecht. Opmerkelijk: de 20-jarige middenvelder zette zijn handtekening onder een verlenging van één jaar. "Omdat ik Anderlecht meer tijd wou geven."

Lokonga heeft wel de intentie om langer te blijven, maar... "Momenteel is dit goed, we gaan zien om een contract voor langere duur op te stellen. Zo is iedereen relax om de onderhandelingen verder te ztten en hoeft niemand ongerust worden. Ik wil blijven, maar ze moeten een correct voorstel doen. Wat correct is? Ik wil naar mijn waarde betaald worden", aldus het goudklompje.

Ik begrijp de commotie niet rond mijn broer die bij de besprekingen was

Nog opvallend: Paul-José Mpoku, grote broer en speler van Standard, was bij de besprekingen aanwezig. "Hij was daar als mijn broer. Ik begrijp de commotie daarrond ook niet. Het was niet de eerste keer dat hij op de club was, maar nu kwam dat naar buiten."

Lokonga ging zondag ook naar Standard-KV Mechelen kijken. Op Instagram zette hij een boodschap naar de buitenwereld: 'Als we onze broer nog mogen aanmoedigen..." "Dat is een beetje plagen", lachte hij. "Onderling lachen we daar veel mee. Ik wou even reageren naar de buitenwereld toe."

Hoe lang ik nog bij Anderlecht blijf? Twee jaar

Maar terug naar zijn verlengd verblijf bij Anderlecht. Daar wordt hij gezien als één van de grote talenten en eentje die ze later voor veel geld willen verkopen. "Dat Michael Verschueren me de beste middenvelder van België noemde? Dat doet wel deugd, maar ik ben daar niet zoveel mee bezig. Vandaag ben je Messi en morgen ben je vergeten. Maar dat ze op me wachtten toen ik geblesseerd was, gaf me wel een boost. Dan doe je nog meer je best om terug te keren."

Intussen schreef de Spaanse pers zelfs al dat Barcelona hem volgt. "Ik heb geen reëel voorstel gekregen, dus ben ik daar ook niet mee bezig. Hoe lang ik mezelf nog bij Anderlecht zie blijven? (denkt na) Twee jaar."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.