Vanzeir is tevreden met zijn eerste maanden bij KV Mechelen: "Die slogans en verwensingen? Randzaken, daar zijn wij niet mee bezig"


Foto: © photonews 13 november 2019 10:00

Stilaan begint Dante Vanzeir (21) zich in de basis te spelen bij KV Mechelen. Met Igor De Camargo vormt hij eigenlijk een heel goed duo. "Igor knapt eigenlijk het vuile werk op voor mij", grijnst hij.

Dante, ben je eigenlijk tevreden over je seizoen tot dusver? 

"Deels wel en deels niet. Ik wist dat toen ik tekende voor KV Mechelen het qua speelminuten moeilijker ging worden, maar het is wel vrij ok. Het enige waar ik nu moet aan werken zijn mijn statistieken. Ik moet constanter worden en heb misschien ook dat tikkeltje geluk nodig om helemaal vertrokken te zijn."

Is het voor jou niet makkelijker om naast een grote spits te spelen, zoals De Camargo?

"Ja, gezien mijn lengte en kracht zou het wel moeilijker zijn. Igor knapt het vuile werk op voor mij: duels winnen, koppen... Maar ik heb het toch al alleen gedaan ook. Ik herinner me dat ik twee jaar geleden met Genk mocht starten tegen Anderlecht. Dat ging goed. Maar ja, daar stonden ook Malinovskyi en Pozuelo achter mij. Dan weet je dat als je diep gaat die bal daar gaat komen. Dat was uitzonderlijke kwaliteit voor België."

Je snelheid en diepgang zijn je grootste wapens, maar moet je niet werken aan andere dimensies van je spel?

"Ja, dat besef ik ook hoor. Ik moet aan mijn balaanname en kaatsen werken. In de zestien ben ik goed en als ik in de ruimte kan rennen ook, maar die andere zaken moeten beter worden. Ik moet veel sterker aan de bal worden. Van mijn huidige kwaliteiten kan ik meer profiteren als er een grote spits naast me staat. Naar Igor kijken is een hele goeie leerschool om die laatste procenten erbij te krijgen. Dat kan het verschil maken in doorbreken in België of tot in de Premier League geraken."

Is dat je droomcompetitie?

"Ja, dat is toch wel de mooiste competitie ter wereld voor mij. Maar ik moet realistisch zijn, daar ben ik nu zeker nog niet klaar voor. Maar een pad zoals Leandro Trossard: uitgeleend, kampioen met Genk en nu in de Premier League, daar teken ik voor."

Denk je dat Genk je gaat terugnemen?

"Dat is heel vroeg om daarover te beginnen. Trouwens, als ik bij KV Mechelen mag blijven, is het ook goed voor mij hoor. Dat is een enorm warme club en thuismatchen zijn fantastisch. 15.000 man die roepen en tieren, een heksenketel! Moest ik moeten kiezen, zou het moeilijk worden."

Je keuze deze zomer was eigenlijk snel gemaakt...

"Ja, ik wist dat KV nooit tegen degradatie ging spelen. Die kans was toch groter bij Cercle Brugge en Waasland-Beveren. Daarbij kwam dat ik Wouter Vrancken kende uit 1B en wist dat hij dikwijls met twee spitsen speelt. Met Kaya, Schoofs en Van Damme lopen er dan ook spelers rond die direct kunnen spelen, helemaal mijn stijl."

Jij was er vorig seizoen niet bij, maar niemand houdt zich blijkbaar bezig met al die verwijten van de tegenstander. Zoals zondag in Luik...

"Pfff, als je je daarmee moet bezighouden... Dat zijn randzaken en wij - als spelers - hebben daar niks mee te maken. Ik hoor van de ploegmaats ook dat ze vorig seizoen grinta haalden uit die woorden van Beerschot, dat ze zeker in 1A zouden spelen. Wij trekken ons niks aan darvan, het is een bijzaak. Dat zag je ook in Standard."

Jupiler Pro League \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.