Ook de voorzitter van Standard laat zich uit over BeNeLiga: "Liever tegen Marseille dan tegen 'Nic NAC' of Feyenoord"


Foto: © photonews 13 november 2019 07:43

Sinds Bart Verhaeghe in Le Monde zijn plannen over een BeNeLiga liet vallen is de bal aan het rollen gegaan in België en Nederland. Er zijn voor- en tegenstanders en nu laat ook Standard-voorzitter Bruno Venanzi zich uit over het thema.

"Is het niet voor volgend jaar, dan voor de twee seizoenen erna", liet Bart Verhaeghe, voorzitter van Club Brugge, optekenen in Le Monde. Zo'n vaart zal het volgens Standard-voorzitter Bruno Venanzi niet lopen. Volgens valt die uitspraak volledig in de lijn van de stijl van Verhaeghe.

Nood aan cijfers

"Het is een bulldozer. Als hij zijn zinnen op iets zet, dan mag het vooruit gaan. Zo kunnen we wel snel over gaan tot beslissen", zag Venanzi er het positieve van in bij Sporza. "Om te weten of het een goede zaak zal zijn voor het Belgische voetbal hebben we inkijk nodig in de cijfers. Het moet een sportieve én een financiële vooruitgang zijn."

"We hebben over veel zaken nog geen beeld dus is het ook onmogelijk dat dit over enkele jaren al het levenslicht zal zien", was Venanzi duidelijk. "Het is wel een interessant project, maar ik zou bijvoorbeeld liever tegen Marseille spelen dan tegen Feyenoord of 'Nic NAC'", lachte hij.

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard
 
 
 
Reacties.