Peter Maes heeft het zwaar te verduren gehad en keert zaterdag terug naar Daknam voor "duel in de kelder van het profvoetbal"

15 november 2019 12:12

Zaterdag trekt Lommel naar Lokeren voor de vijftiende speeldag in de Proximus League, of beter, de eerste match van de terugronde. Voor Peter Maes wordt het een speciale partij, want hij trekt voor de eerste keer terug naar zijn vorige club. Als coach dan toch.

Peter Maes is opnieuw aan de slag in het trainersgild en zaterdag gaat hij met Lommel op bezoek bij ex-ploeg Lokeren. Maes herleeft weer sinds zijn nieuwe trainersjob, want daarvoor had hij het zwaar. "Ik heb zo veel stront over me gehad. Ik was voor sommigen staatsvijand nummer 1", sprak hij bij Het Laatste Nieuws.

Kelder van het profvoetbal

De Limburger werd na de verklaringen van Veljkovic in verdenking gesteld van fiscale fraude en probeert zich nu weer volledig op het voetbal toe te leggen. Hij heeft alvast zin in de verplaatsing naar Daknam. "Onderschat Lommel zeker niet, al heeft Lokeren meer middelen, meer power, meer snelheid en meer ervaring."

Een tijd geleden keerde Maes voor de eerste keer terug naar Daknam om te gaan scouten. "Het voelde niet als thuiskomen, maar het deed wel deugd toen supporters dag kwamen zeggen. De laatste keer dat ik op Lokeren was als bezoekende coach, was als trainer van Genk. Toen was die match een subtopper in eerste, morgen is het een duel in de kelder van ons professioneel voetbal", besloot Maes.

1e klasse B \\ Sporting Lokeren \\ Lommel SK
 
 
 
Reacties.