Vanavond begint de tweede periode in 1B: wie haalt de tweede periodetitel binnen?

15 november 2019 13:53

Vrijdagavond begint met OH Leuven-Beerschot de tweede periode in 1B. Het lijkt een spannende strijd te gaan worden om de tweede periodetitel, want er moeten enkele ploegen nog iets rechtzetten na de eerste periode.

OH Leuven is opnieuw één van de favorieten om ook de tweede periode binnen te halen. Als ze vanavond de drie punten thuis kunnen houden tegen Beerschot lijkt de toon meteen gezet. Vincent Euvrard liet eerder deze week ook al weten dat zijn ploeg competitief wil zijn in de tweede periode en dat er voorlopig geen sprake is van decompressie.

De grootste belager van OH Leuven lijkt ook nu opnieuw Virton te worden. De club was de revelatie in de eerste periode en nu moeten ze bevestigen. Met Couturier hebben ze misschien wel één van de beste creatieve middenvelders van de competitie rondlopen en ook Jordanov heeft al aangenaam verrast.

Westerlo en Union

Bij Westerlo is het moeilijker om in te schatten hoe de eerste periode op hen heeft ingehakt. De laatste weken verliepen ook iets moeizamer met een nederlaag in Leuven en een gelijkspel tegen Lommel, maar op de laatste speeldag van de eerste periode boekten ze wel een zeer mooie overwinning op het veld van Union.

Ook Union kende de afgelopen weken wat moeilijkheden. Ze wonnen nog wel van Lommel met 2-1, maar ze gingen de week ervoor wel kansloos onderuit op het veld van Roeselare. Ook op de laatste speeldag van de eerste periode konden ze dus niet winnen.

Beerschot en Lokeren

Voor Beerschot en Lokeren was de eerste periode een teleurstelling. Bij Beerschot werd Vreven aan de deur gezet en Losada probeerde nieuwe dingen uit. Toch lijkt het voorlopig niet te willen werken bij de club en het is nog maar de vraag of ze mee zullen doen voor de tweede periode. Seigers is wel terug uit blessure en de eerste matchen in de eerste periode waren van hem zeer veelbelovend.

Bij Sporting Lokeren zijn er ook nog heel wat vragen. Het liep een tijd goed, maar op de laatste speeldag werd verloren op het veld van Roeselare. Verhulst heeft de ambitie uitgesproken om de periodetitel te pakken in de tweede periode, maar dan zullen ze toch consistenter moeten zijn.

Roeselare en Lommel SK

En dan is er nog Roeselare en Lommel SK. Deze twee clubs werden vooraf bestempeld als degradatiekandidaten en ze staan ook op deze plaatsen, maar de clubs krijgen wel vertrouwen door de voorbije weken.

Roeselare boekte in de laatste vijf wedstrijden 9 op 15 en Lommel SK werkt sinds kort samen met Peter Maes. De trainer heeft een harde hand, maar bij Lommel SK hebben ze het misschien wel nodig. In de laatste match tegen Beerschot zag je al de hand van Maes en ze boekten meteen een knappe overwinning. 

Eén ding staat vast: de tweede periode zal opnieuw een mooie strijd worden tussen deze acht clubs. Ze zijn allemaal aan elkaar gewaagd en geen enkele club zal hier vlot naar de periodetitel lopen. Vrijdagavond begint het dus met meteen een mooie kraker: OH Leuven-Beerschot.

1e klasse B \\ Sporting Lokeren \\ Westerlo \\ Virton \\ Roeselare \\ OH Leuven \\ Union SG \\ Lommel SK \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.