Hongerige Ivan Yagan : "Oostenrijkse eerste klasse is ok, maar ik wil terug naar België"

16 november 2019 10:48

De 29-jarige speler liet deze zomer in onderling overleg zijn contract bij Eupen ontbinden. Enkele maanden later is hij nog steeds een vrije speler.

Ivan Yagan besloot deze zomer om Eupen te verlaten omdat hij niet in de plannen van trainer Benat San José paste. Ondanks zijn goede voorbereiding bij Eupen, liet Yagan zijn contract ontbinden.

"Ik heb pas twee testen gedaan in Oostenrijk bij Sankt Pölten, die momenteel achtste staan in de hoogste klasse. De coach kende me een beetje en wilde me er graag bij. De tests waren positief en ik ben zeer blij dat ik weer in een groep hoor en wedstrijden kan spelen. De omstandigheden zijn er goed en ik ben tevreden over mijn fitheid en vorm. Helaas kan de club pas in januari transfers doen. Ik probeer geduldig te zijn, maar het liefst van al ga ik toch terug in België aan de slag. Er was contact met twee clubs, maar concreet werd het niet. Nochtans kan ik met mijn ervaring veel bijbrengen", vertelt de ex-speler van Lierse.

Het deed de winger pijn om onze competitie te verlaten. "Het is de eerste keer dat ik zoiets meegemaakt heb. Ik wil zo graag terug op dat veld staan. Het is een moeilijk jaar geweest voor mij, maar ik probeer het beste te onthouden van mijn passage bij Eupen. Hoewel het niveau in Oostenrijk best ok, verkies ik toch België", besluit Ivan Yagan.

Alexandre Fiammetti

Jupiler Pro League \\ Eupen
 
 
Reacties.