Vader Lamkel Ze: "Didier ging stiekem voetballen in plaats van naar school te gaan"

16 november 2019 10:03

Didier Lamkel Ze werd voor het eerst geslecteerd voor de Ontembare Leeuwen, de nationale ploeg van Kameroen. Gazet van Antwerpen trok met Lamkel Ze mee en bracht een bezoek aan zijn ouders.

Kameroen neemt het morgen in een kwalificatiematch voor de Africa Cup op tegen Rwanda. Lamkel Ze maakte eerder deze week zijn debuut tegen Kaapverdië. Hij viel vijf minuten voor affluiten in voor Choupo-Moting (PSG). Al van kindsbeen af was er maar een doel in zijn leven, aldus zijn ouders: profvoetballer worden.

"Hij deed niets anders dan voetballen", laat zijn vader weten aan GvA. "Hij vertikte het zelfs om naar school te gaan. Als hij naar school vertrok, ging hij stiekem ergens voetballen. Ik heb toen streng moeten zijn... met de stok, maar hij bleef volharden. Op de duur ben ik dan ook milder geworden, want het was zijn passie. Als je dan ziet waar hij nu staat: ongeloflijk, toch!"

Didier Lamkel Ze is zijn roots hoe dan ook niet vergeten. Hij probeert zijn familie waar mogelijk financieel te steunen. "Als je ziet wat hij nu al verdient: enorm veel. Maar hij moet nog beter met zijn centen leren omgaan. Gelukkig helpt hij zijn broers en zussen financieel. Een van zijn zussen is naar de universiteit kunnen gaan, dankzij de steun van Didier", aldus zijn moeder.

Dennis Rosiers

Jupiler Pro League \\ Antwerp
 
 
Reacties.